Hoe wordt broccoli verpakt?

Zodra de broccoli geoogst is, gaat die van het land gelijk de koeling in en zo blijft hij ook lekker vers. En het kan zo wel twee weken bewaard worden voordat het weer verder verpakt wordt. Binnen één of twee weken gaat de broccoli uit de koeling en wordt het verpakt om naar de winkels te gaan. En hier zijn we even bezig met de laatste check en de blaadjes die er nog af kunnen en uitsteeksels. De folie zit er nu omheen en in de lopende band zit ook een weegschaal die razendsnel weegt en het gewicht bepaalt dan welke sticker erop komt. Per dag gaan er zo'n zeventig- tot tachtigduizend broccolis de deur uit. En ze gaan niet alleen naar de winkels in Nederland, maar ook naar andere Europese landen zoals Frankrijk, Duitsland en Polen. Deze kunnen nu allemaal naar de supermarkt en zo vertrekken dus acht miljoen broccoli per jaar en allemaal met de hand geoogst. Krijg er helemaal trek van. Ik ben dus dol op broccoli en sommige kinderen vinden het helemaal niet lekker. En wetenschappers hebben uitgezocht hoe dat nou kan. En in groenten zoals broccoli, maar ook bloemkool en spruitjes zitten zwavelverbindingen en bacteriën in je mond. Die kunnen die omzetten in een soort zwavelgeur en dat geeft een bittere smaak. De afkeer van broccoli die verdwijnt meestal wel als je ouder bent. En gelukkig maar, want broccoli is supergezond. Het zit bomvol met stoffen die ons lichaam heel hard nodig heeft, zoals vitaminen, mineralen en vezels. Eet smakelijk!