Cheetah Koekjes - Recept | Jill
Wat heb je nodig:
- 225 gram zachte boter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 1 eidooier
- 300 gram bloem
- Snufje zout
- 3-4 eetlepels donkere cacao
- Ronde koekvorm
- Plastic huishoudfolie
- Gouden parels
- Poedersuiker
Stappen
1. Mix boter, suiker en vanillesuiker tot een romig beslag.
2. Voeg de eidooier toe en mix goed door.
3. Nu gaan we het beslag kleuren: Neem 125 gram (1/3) van het beslag en meng met 1 eetlepel cacao. Dit wordt de lichtbruine kleur.
4. Neem 80 gram 2/3 van dit chocoladebeslag en meng daar de rest van de cacao in. Zodat je heel donker beslag krijgt. Je hebt nu wit, lichtbruin en donkerbruin beslag.
5. Zeef meel en zout in een kom en verdeel over de 3 kleuren beslag. Ongeveer 185 g voor wit, 50gr voor lichtbruin en 65g voor donkerbruin. Kneed dit goed door elkaar.
6. Maak van alle drie de kleuren deeg afzonderlijk een rolletje en doe dit in plasticfolie. Leg een uur in de koelkast, zodat het deeg kan rusten.
7. Maak van het donkerste deeg een rechthoek.
8. Maak van het lichtbruine deeg een rol even lang als de rechthoek.
9. Rol de rechthoek om de rol, maar zorg dat de rechthoek kanten elkaar niet raken.
10. Doe in plasticfolie en leg voor 15 minuten in de vriezer, zo kun je het straks beter snijden.
11. Verhit de oven op 180 graden
12. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het witte deeg uit.
13. Haal het deeg uit vriezer en snijd het rolletje in dunne plakjes
14. Verspreid de plakjes over het uitgerolde witte deeg. Kriskras door elkaar en niet te ver van elkaar af.
15. Leg er een velletje bakpapier op en rol er met de deegroller voorzichtig overheen. Zodat het donkere deeg blijft plakken aan de witte deeg.
16. Haal ronde vormpjes uit het deeg en leg op een bakplaat met bakpapier.
17. Doe de koekjes in de oven en bak 15 - 20 minuten.