Vlinder Eclairs - Recept | Jill
Wat heb je nodig:
200 ml water
20 gram suiker
140 gr bloem (gezeefd)
100 gr boter (in blokjes)
3 eieren
snufje zout
Houten lepel
Spuitzak met ruime spuitmond en niet te diepen groeven
Vulling:
- 200 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 2 eetlepels suiker
- Roze kleurstof
Versiering:
- Glazuur: van poedersuiker en water met paarse kleurstof en een klein beetje citroensap
- Frambozen
- Parels
Extra versiering: vlinder van chocolade
- 75 gr smeltchocolade roze
- Diepvries zakje
- Bakpapier
- Boek
Stappen
1. Verwarm de oven op 180 - 200 graden.
2. Verwarm het water in een pannetje.
3. Voeg de boter en suiker toe en laat hierin oplossen. Als het kookt haal je de pan van het vuur.
4. Voeg de bloem en een snufje zout toe en schep met een houten lepel door elkaar. Er ontstaat dan een stugge deegbal.
5. Laat dit deeg nog eens 5 minuten op zacht vuur garen. Roer het af en toe om.
6. Laat het deeg iets afkoelen en mix dan één voor één de eieren er door met een mixer met deeghaken. Zorg dat ieder ei helemaal is opgenomen, voordat je het volgende ei erin doet.
7. Doe het deeg in de spuitzak met een grote spuitmond en trek lijnen van ca.10 cm lang en 2 cm breed.
8. Bak het deeg 25 min in de oven (maak tussendoor de ovendeur niet open).
9. Prik met een prikker een paar gaatjes aan de onderkant. Zet de eclairs nog 10 minuten terug in de oven, zonder dat deze aan staat en met de deur op een kier. Zo kan ook de binnenzijde verder garen.
10. Haal de eclairs uit de oven, laat ze helemaal afkoelen en snijd ze open.
11. Klop de slagroom stijf met de suiker en klopfix. Meng er roze kleurstof door.
12. Spuit de slagroom op de onderkant van de eclairs en plaats de bovenkant er weer op
13. Maak het glazuur d.m.v. poedersuiker, een heel klein beetje water, een paar drupjes citroensap en een heel klein drupje paarse kleurstof. Zodat je een mooie lila kleur krijgt.
14. Strijk het glazuur over de bovenkant van de eclair en druk frambozen in het glazuur en versier met parels.
15. De eclair is nu af, maar je kunt hem nog mooier maken door er een chocolade vlinder op te plaatsen!
Extra versier tip: vlinder van smelt chocolade:
1. Smelt de chocolade, deze moet rond de 30 graden zijn.
2. Doe deze in een diepvrieszak en knip er een héél klein puntje vanaf. Je wilt namelijk dat er maar een heel klein beetje chocolade uit komt.
3. Maak een vlinder figuur op het bakpapier.
4. Sla een boek open en leg daar de vlinder met het bakpapier op. Druk het lijfje iets naar beneden leg in de koelkast.
5. Haal de vlinder van het bakpapier en plaats op de eclair. Tadaa: je hebt nu een vlinder eclair!