Stervruchttaart - Recept | Jill
Wat heb je nodig:
- 300 gr. zelfrijzend bakmeel
- 150 gr. suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Snuf zout
- 2 eieren
- 200 gr. koude boter in blokjes
- Stervrucht
- 3 appels
- Tl. kaneel
- 2 el. suiker
- Roze suiker
- Bakpapier
- Blindbakvulling, bijvoorbeeld gedroogde peulvruchten of rijst
Stappen
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Zeef het meel en mix dit met de suiker en het zout.
3. Doe de blokjes koude boter erbij en mix, tot er een krullerige structuur instaat.
4. Doe de eieren erbij.
5. Kneed nog even met de hand. Het is niet erg als je nog stukjes boter ziet.
6. Rol het deeg uit en bekleed de bodem en rand van het bakblik, doe er een bakpapiertje in en leg hierop je blindbakvulling. Bak 20 minuten.
7. Rol het overige deeg uit en maak er sterren van. Strooi er roze suiker over en bak deze circa 15 minuten.
8. Snijd de stervrucht.
9. Schil de appels en meng er kaneel en suiker door.
10. Haal de taartbodem uit de oven en doe de appels erbij. Leg daarna de stervruchten erop en plaats nog eens 20 minuten in de oven.
11. Versier de taart met de sterrenkoekjes en pareltjes.