Treksnoep - Recept | Jill
Wat heb je nodig
- 400 gr suiker
- 2 eetlepels Maizena
- 235 maissiroop (Corn Syrup)
- 180 ml water
- 2 eetlepels boter
- 1 theelepel zout
- Candy thermometer
- Voedingskleurstof
- 1 theelepel meel
- 2 theelepels glycerine
Stappen
1. Mix de suiker en maizena in een pan.
2. Voeg de maissiroop, glycerine, water, boter en zout er bij.
3. Blijf roeren, totdat de suiker gesmolten is. Laat het mengsel nu met rust, dus niet meer roeren. Doe wel de thermometer in de pan.
4. Net voordat het mengsel 132 graden is, dit heet soft-crack, haal je de pan van het vuur. (VOORZICHTIG HET IS HEET)
5. Giet de helft over in een ander pannetje en doe de kleurstof erbij, roer voorzichtig.
6. Spreid het uit op bakpapier, het is nog steeds heet.
7. Laat afkoelen tot je het aan kunt raken. Je kunt het nu uit elkaar trekken, probeer maar!
8. Blijf het snoep trekken, zo komt er een mooie glans over.
9. Maak er leuke vormpjes van.
10. Tadaa je zelfgemaakte snoep is klaar om op te snoepen!