Flowerpower Nougattaart met Rutger - Recept | Jill
Rutger en ik gaan een flower power nougattaart maken, helemaal hippie toch?!
Wat heb je nodig:
- 480 gr. honing
- 675 gr. suiker
- 175 gr. glucosestroop.
- 120 ml. water
- 100 gr. eiwit
- Eetbaar papier
- 300 gr. pistachenootjes
- 300 gr. abrikoos
- Kookthermometer
- Roze voedingkleurstof
- Bakvorm van circa 18cm.
Stappen
1. Bekleed een bakvorm met eetbaarpapier. Als het niet goed blijft zitten kun je het een beetje nat maken.
2. Breng water, glucosestroop en suiker aan de kook tot exact 145 graden.
3. Als de temperatuur halverwege is, kun je ook de honing verwarmen tot precies 130 graden.
4. Klop ondertussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom en voeg de kleurstof toe.
5. Als de honing 130 graden is, voeg deze dan beetje bij beetje toe aan het eiwitmengsel en mix ondertussen op een lage snelheid.
6. Doe dit daarna ook met het suikermengsel, pas op dit is erg heet!
7. Blijf mixen totdat het mengsel dikker wordt en een beetje dof van kleur. Dat kan best even duren.
8. Voeg de pistachenootje en de abrikozen toe en mix of roer het goed door elkaar.
9. Giet het mengsel in de bakvorm en strooi de suikerparels er overheen.Laat afkoelen en opstijven. Doe dit minimaal 24 uur, maar 48 is nog beter.
10. Maak bloemen van eetbaarpapier. Dit doe je door rondjes te knippen uit het papier. Leg 2 rondjes op elkaar en pak ze vast met je duim en wijsvinger. Vouw naar binnen, zodat er 4 puntjes ontstaan. Plak op ieder puntje nog een rondje en maak een klein beetje nat, zodat het blijft zitten.
11. Pimp de taart met bloemetjes en tadaaa je nougat hippie taart is klaar.