Merengue Bloemenkrans met Habramu (Klokhuis) - Recept | Jill
Een bloemenkrans van merengue is leuk om op te hangen, maar nóg lekkerder om op te eten! Samen met Habtamu van het Klokhuis ga ik er zelf een maken.
Wat heb je nodig:
- 4 eieren
- 125 gram fijne kristalsuiker
- 125 gram poedersuiker
- 1 citroen
- Spuitzak
- 3 verschillende spuitmondjes
- Lintje
- Voedingskleurstoffen 3 kleuren
- Suikerparels
Stappen
1. Maak de beslagkom en gardes van de mixer helemaal vetvrij met citroen.
2. Scheid het eiwit van het eigeel.
3. Begin met kloppen van het eiwit en voeg dan de kristalsuiker toe.
4. Klop tot er stevige spieken ontstaan.
5. Verdeel de merengue over 3 bakjes en maak 3 kleuren, probeer nooit te roeren maar altijd te spatelen.
6. Doe de merengue in de spuitzakken met de spuitmondjes.
7. Teken een rondje op bakpapier en leg deze ondersteboven op de bakplaat.
8. Spuit bloemen op het rondje zodat er een krans ontstaat.
9. Strooi er suikerparels overheen.
10. Bak op 90 graden circa 1 1/2 uur en laat de krans daarna goed afkoelen.
11. Strik een lintje om en de krans en tadaa je merengue bloemenkrans is klaar!