Zonnige citroentaart
Ik heb zo'n zin in de zomer: lekker schelpen rapen op het strand. En deze zomerse taart is precies daarop geïnspireerd!
Wat heb je nodig:
Deeg
- 40 gr poedersuiker
- 2 eierdooiers
- 300 gr bloem
- 200 gr koude boter
- Bakparels
Vulling
- 3 citroenen
- 3 eieren
- 3 eetlepels bloem
- 175 gr suiker
- 125 ml slagroom
Merengue
- 60 gr kristalsuiker
- 60 gr poedersuiker
- 2 eiwitten (die je over hebt van de bodem)
Stappen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Snijd de boter in blokjes en meng dit met de bloem en poedersuiker.
Voeg daarna de eierdooiers toe. En kneed dit goed door.
Stap 3
Rol het deeg uit en leg het in de bakvorm. Bekleed dan ook de randjes die nog over zijn. En prik gaatjes in de bodem.
Stap 4
Leg een bakpapiertje op de taartbodem en strooi daar de gedroogde bonen in. Bak de taartbodem af in 15 minuten.
Stap 5
Maak ondertussen de vulling. Rasp de citroenen en knijp het sap eruit boven een kommetje.
Stap 6
Klop de eieren, citroensap, citroenrasp, suiker, room en 3 eetlepels bloem met een mixer door elkaar.
Stap 7
Laat de taartbodem iets afkoelen en giet dan het mengsel erop.
Stap 8
Bak de taart af in 20 minuten.
Stap 9 voor de versiering
Maak meringue door de eiwitten schuimig te kloppen in een vetvrije kom. Voeg daarna de kristalsuiker toe en klop totdat je de kom op zijn op kunt houden. Spatel daarna de poedersuiker erdoor.
Stap 10
Kleur de helft van de merengue lichtroze en doe in een spuitzak met een kartelmondje. Spuit sterretjes als zeesterren en maak schelpjes door dotjes te spuiten.
Bak de meringue een uur op 90 graden.
Stap 11
Versier de taart met de meringue en met witte suikerparels