Quinty & Jill maken Reuze Spritsen - Recept | Jill
Quinty en ik gaan reuze spritsen maken voor haar zus Bridget.
Wat heb je nodig:
- 200 gram boter op kamertemperatuur
- 115 gram witte basterdsuiker
- snufje zout
- 1 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel ei (losgeklopt)
- 265 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- Chocolate melts
- Sprinkels
- Glitters
Basis benodigdheden
- Handmixer
- Spuitzak
- Groot spuitmondje
- Bakplaat
- Bakpapier
- Ster- en hartjessjablonen
Stappen:
! Zorg dat je de boter ver van tevoren uit de koelkast haalt. De boter moet goed zacht zijn om de mooiste spritsen te spuiten.
Stap 1
Verwarm de oven op 170 graden en leg je bakpapier op de ovenplaat met de sjablonen eronder.
Stap 2
Doe de boter samen met de basterdsuiker, snufje zout en het vanille extract in de kom. Mix dit goed, tot je een egaal en romig beslag hebt.
Stap 3
Voeg een eetlepel losgeklopt ei toe aan het romige beslag. Mix het beslag nog 1 minuut goed door.
Stap 4
Zeef de bloem en bakpoeder boven het beslag en mix even door, totdat het een egale massa is geworden.
Stap 5
Kneed het deeg op een schone tafel nog even verder. Hierdoor zal het deeg wat soepeler worden en makkelijker te spuiten.
Stap 6
Doe het deeg in de spuitzak met een groot spuitmondje. Spuit kleine toefjes van het deeg in de vorm van het sjabloon. Haal het sjabloon voorzichtig onder het bakpapier vandaan.
Stap 7
Bak je spritsen in 20 tot 25 minuten goudbruin. Wanneer ze klaar zijn, laat je ze even goed afkoelen, anders breken ze.
Stap 8
En nu is het tijd om je spritsen te pimpen! Ik ben voor roze smeltchocolade met sprinkles en suikerparels gegaan. Maar je kunt natuurlijk kiezen wat jij mooi en lekker vindt.